Februar

vinterbåd.jpg-for-web-normal

Februar kender vi  for to ting. Barsk vinterkulde og torskebuler. Når det bliver så koldt er det svært at finde fisk i det sydlige sund.

24jan2014buler
Torsk i stakkevis. 24 januar 2014

Til gengæld sker der ting og sager i den nordligste del af sundet hvor Kattegat torskene trækker ned og stiller sig i store stimer. Det er bulefiskemåneden over dem alle. Især i den legendariske uge 7.

I de seneste par år har torskefiskeriet været helt forrygende og vinteren 2014/2015 gav det bedste torskefiskeri i årtier. På Fyrholm alene landedes over 100 målere og der blev taget fisk over 20 kilo. 2016 Lever måske ikke helt op til sidst års torskebonanza, men stadigt går det rigtig fint og der landes masser af målere såvel på turbåde som i jollerne.

danpoulsen240114_18
Dan Poulsen med måler på 18 kilo. Fyrholm 2014

Slusen kendt for sit gode vinterfiskeri efter havørred. Streetfiskeren Allan Lindsay, har godt styr på fiskeriet efter vinterhavørred. Tips om sted og metode ligger til fri afbenyttelse for enhver, på hans velskrevne fiskeblog. Et andet tip jeg har fået er at forsøge at fiske langs iskanten, hvis dele af slusen der er frosset til.

Trollingfiskeri kan give fine fangster af torsk. Et god dybde at søge dem er på 17-25 meter vand. Gerne ved skrænterne i midtsundet, hvor de jager sild i de mellemste vandlag. Men også det lavere vand ved Møllerne kan kaste torsk og en god havørred af sig.

havørred fra 14. februar
havørred fra 14. februar

Hvis der har været is på fjordene så er det med at være klar når isen smelter. Navnlig lammefjorden kan byde på fantastisk fiskeri efter havørred når isen smelter. Vil du vide mere om dette anbefales denne  artikel fra Fisk & Fri. 

Et andet godt tip Put og Take søerne. Når vinterisen smelter er de overvintrende ørreder i hugget.

Er vejret for koldt og havet frosset til kan vi heldigvis hygge hjemme med at grejfremstilling, tackelknytning og fluebinding. Alt imens vi venter på forårets komme, hvor hele fiskefesten starter forfra 🙂

Om fiskeri – mest på sundet